in the picture

schilderij en koper

 

Peter en Marijke kochten ‘Paad’


Hallo Doet,

Leuk je gisteren even te ontmoeten bij ons bezoekje aan de galerie in Espel. Bijgaand een beeld van Paad in onze woonkamer. Hij staat er mooi en we zijn er blij mee! Altijd welkom als je een keer in de buurt komt.

Groet, Peter en Marijke

Klanten over hun schilderij:

Dag Doet,

Zoals je ziet hangt het. Ik heb de foto met de IPad genomen, dus niet perfect. Maar voor het idee...

Het staat prachtig hier. Echt er voor gemaakt. Dus dat klopt. We zijn er vreselijk blij mee. Het had niet mooier of passender kunnen zijn. Nogmaals onze dank en kom het maar eens live bekijken, als je in de Achterhoek bent.
Ik ben ook erg nieuwsgierig naar de werken, die je in onze omgeving maakt.


Hartelijke groet, ook namens Peter, Hillie

Een echte Doet aan de wand doet ons kleurrijk genieten, ingetogen beleven en maakt van een gewone dag een prachtig mooie dag. Een echte Doet is herkenbaar, spannend en voor je er erg in hebt onmisbaar. Iedere dag opnieuw ontdekken, buitengewoon Doet!


De familie Vries, Nes

Het personeel van Jongia kocht

‘GRIENE STRAN’ voor de directie

Vrijdag 2 november j.l. werd in verband met het 75 jaar bestaan van Jongia aan de directie het schilderij “GRIENE STRAN” aangeboden door het personeel. Het schilderij werd overhandigd tijdens een door de directie georganiseerd feestje in het Natuurmuseum in Leeuwarden. Het schilderij heeft een mooie plaats gekregen in de hal, en is zichtbaar voor iedereen die bij het bedrijf binnenkomt.

Emelie kocht het schilderij ‘SCHWUNG’

Na de eerste ontmoeting met het schilderij waande ik me, lopende, op het pad van mijn geliefde eiland Schiermonikoog. Door mijn lieve vrienden, die daar wonen ben ik erg aan het eiland gehecht. Ziedaar het schilderij van Doet Boersma. Het stond op de grond. Ze had het net geschilderd. Ik bleef maar kijken naar die mooie kleuren die in het schilderij werden verwerkt. Wat een fantasie om het landschap met  zulke mooie kleuren te schilderen.
Ik werd er helemaal blij van. Zelfs ontroerd werd ik en keek met volle overgave naar de luchten en het landschap en kreeg  spirituele  gedachten.

Ik was bij Doet op bezoek vanwege De Open Dag die zij organiseerde ten behoeve van allerlei gasten. Ze was zelf aan het schilderen en legde de gasten uit hoe men met penseel en verf het paneel dient in te vullen. Ze schilderde in korte tijd de ruggen van paarden. Maar het schilderij met de titel "Schwung" bleef me maar aankijken. En nu ben ik de trotse bezitter van dat prachtige schilderij.
Doet Boersma heeft me door al die kleurenpracht mij weten te raken. Zij heeft me een gelukkig mens gemaakt.

Geslaagd! Maak me blij! Hulde en dank aan DOET

Ria en Sietze de Vries, Drachten schreven: ‘Prachtig in onze kamer'.

Goedemiddag Doet,

Tijdens de overtocht naar Terschelling, kreeg je schilderij aan boord van "de Tiger" een veilige plek in de ziekenboeg!

We zijn erg blij met het kleurrijke doek, het hangt op een prominente plek in onze woonkamer, en steeds als we ernaar kijken ontdekken we iets nieuws, het maakt ons al glimlachend vrolijk en blij, kortom kleur is leven!
Dank daarvoor.

Hartelijke eilandgroet
Hein en Petra

Ybeltsje Bandstra heeft een opdracht laten maken voor een schilderij. Afgelopen week werd het schilderij afgeleverd.

Ze schreef een persoonlijk stuk over haar beleving bij dit schilderij. Fijn dat zij zoveel inspiratie haalt uit dit schilderij.

  

“Op moeilijke mominten fyn ik myn rêst en nije kreft yn de natur by it wetter en de wyn. Ik ferbliuw graach op myn favorite eilân Skylge. Sûnt mear as fjouwerenfjirtich jier geane wy der ien of twa kear yn it jier hinne om op te laden. At Skylge efkes net yn ‘t berik is dan siz ik tsjin myn man: ‘Giest efkes mei in bocht om?’ En dan geane wy nei nei it haventsje fan Laaksum of de haven fan Harns. Ik sjoch der nei de weagen, de prachtiche loften en de horizon. Ik snuuf de seelucht op en fiel de frisse wyn om ‘e holle. Selfs at it reint kin ik der noch van genietsje. Dan bin ik gelokkich en kin ik wol gûle sa mooi fyn ik dat.”

Wilt u misschien ook een schilderij kopen?

klik dan hier voor meer informatie of bel Doet.

Anton en Julia Terwisscha van Scheltinga kochten het schilderij Beamwâl/Boomwal. Herinneringen aan de Friese Wouden, maakten, dat hun keus op dit schilderij viel, natuurlijk vielen ze ook op het frisse geel en groen.


Quote van Julia en Anton:

“Na een bezoekje aan de website van Doet, viel ons oog op het schilderij genaamd ‘Beamwâl’.

We zijn langsgegaan bij de galerie en konden het schilderij nog net bekijken voordat het naar een tentoonstelling zou gaan. 

De herkenbaarheid van het Friese landschap spreekt ons erg aan. De kleuren en schaduwen maken dit grote schilderij indrukwekkend. Nu het schilderij er hangt is onze woonkamer een stuk gezelliger geworden”. 

 

 

Verderop in hun huis hangt een schilderij boven een kinderbank. Dit maakte Doet eerder in opdracht voor hen.

Voor de fam. Ruisch maakte ik 3 voorstellen voor een schilderij over Ameland. Het zijn kleine schilderijtjes.

Het definitieve schilderij wordt 1.00 x 1.00 m. Deze voorstellen vonden ze zó mooi, dat ze ze direct thuis opgehangen hebben.

“Soms zijn voorstellen op proef zó mooi, dat je ze ook absoluut wil hebben. We zijn er heel bij mee, Doet “.