Winkelwagen

Geen artikelen gekozen

Zeefdrukken

Bij een zeefdruk wordt een afbeelding, ontworpen door Doet Boersma, “gedeeld” in verschillende kleurlagen. Elke kleur voegt weer iets toe aan de afbeelding.

Er is een intensief contact tussenkunstenaar een zeefdrukker over kleuren, papiersoorten en controles tussen de drukgangen. Het zeefdrukken is een ambachtelijk proces, die bepalend zijn voor de uiteindelijke zeefdruk. Zeefdrukker: Harold Tiemersma van “Drukvast” in Leeuwarden.

Onder elke zeefdruk staan 2 cijfers, bijvoorbeeld 17/50: Het eerste cijfer staat voor de hoeveelste afdruk het in de serie is. Het tweede cijfer is het totaal aantal zeefdrukken die gemaakt zijn in de oplage. In het voorbeeld 17/50 is een zeefdruk die dit nummer heeft, de 17-e van een totale oplage van 50 stuks. Elke zeefdruk heeft dus een eigen nummer.

Aanbod zeefdrukken

Duinovergang

De afbeelding is een sfeervolle duinovergang met Waddenbomen. Onmiskenbaar is er helder weer (blauwe lucht) en zandkleuren om de Waddensfeer te laten zien.
Duinovergang

Model

Deze zeefdruk is gedrukt in een oplage van 100 exemplaren. Naar een inkttekening uit de negentiger jaren van Doet.
Model

Nachtduin

De afbeelding is een sfeervolle duinovergang met Waddenbomen. Onmiskenbaar is het avond of nacht, omdat de kleur van de lucht grijsblauwpaarsig is.
Nachtduin